Home > Zelfontwikkeling > Contact met je gidsen

Verder spelen:

Contact met je gidsen

Hoe maak je contact met je gidsen en wat zijn gidsen?

Wij geloven dat iedereen een spiritteam met gidsen en/of spirit guides bij zich heeft. Een team bestaande uit o.a. beschermengelen, gidsen en lopers. Door het lezen van verschillende boeken en andere inspirerende blogs vonden wij de herkenning in bovenstaande omschrijving. Waarbij de beschermengelen vaak degenen die niet meer lijfelijk aanwezig zijn en waar je voorheen mee verbonden was. Je spirit guides ook wel gidsen genoemd en loper ondersteunen je bij je levenspad. Je spirit guides zijn er voor advies en bijstand en de loper om opdrachten aan mee te geven (*check de boeken van Christina von Dreien wanneer je nog meer wilt weten over deze materie).

Hoe maak je contact met jouw gidsen?
10 tips:

1. Signalen

Houd de signalen, die je dagelijkse ziet in de vorm van dubbele getallen en allerlei symbolen, bij. Dit kan de tijd op je telefoon zijn, of de likes op een bericht. Maar ook die ene vogel die je altijd ziet waar je ook fietst. Het kan van alles zijn, het is vaak iets dat in eerste instantie onopvallend lijkt, maar je oog specifiek op valt. Onze spirit guides helpen ons gedurende de dag.

Het is slim om voor jezelf op te schrijven wanneer je de symbolen zag en welk gevoel je had hierbij! Zo kun je steeds duidelijker krijgen wat welk symbool betekent.
Lees  ook eens onze verhalen over een sprinkhaan of signs from the universe.

2. Verbindende meditatie

Er zijn goede (geleide) meditaties waarbij je je spirit guides kunt ontmoeten.
Bijvoorbeeld de meditatie met de trap. Visualiseer jezelf onderaan de trap en loop langzaam naar boven, treden voor treden. Kijk welke trap het is en welke armleuning, hoe voelt het aan? Neem elke treden die je op stapt in jezelf op. Vervolgens sta je bovenaan de trap en zie je een prachtige deur (hoe ziet deze er voor jou uit?). 

Nodig nu bewust jouw gidsen uit, vraag of zij zich, aan de andere kant van de deur, willen laten zien.
Vervolgens klop je op de deur en open je deze. Je ziet een hele fijne ruimte waar jullie kunnen gaan zitten.
Achter in de kamer zie je een (of meer) silhouet(ten) en langzaam komen jullie dichter bij elkaar. Nodig ze uit om bij je te komen zitten en zichzelf voor te stellen. Samen op een bank of aan een tafel kun je jullie gesprek voeren. Neem hiervoor de tijd.
Wanneer jullie het gesprek hebben gevoerd kun je ze bedanken en vervolgens afscheid nemen, en onthoud ze zijn er altijd voor jou dus het afscheid betekent niet dat jullie afstand hebben.
Vervolgens sluit je de deur weer en loopt de trap af met iedere treden weer dichter naar het hier en nu.
Heb je niets gezien dat is ok! Leg jezelf geen druk op, de een is beter in voelen, de ander in luisteren en weer een ander in zien, het is allemaal ok! Blijf vooral met een open hart oefenen.

3. Vraag om advies

Het is goed om te weten dat jouw spirit guide altijd voor je klaar staat. Daarom is het fijn om dit soort dingen te oefenen, bijvoorbeeld met kleine adviezen. Hoe beter jullie op elkaar zijn afgestemd, gemakkelijk ook de grotere keuzes zullen gaan. Besef dat als je om advies vraagt, het antwoord niet altijd direct komt, dit kan ook gedurende de dag of de week. Door hier mee te oefenen leer je steeds duidelijker de signalen te herkennen. Wees duidelijk voor jezelf, je kunt een tijdsbestek aangeven aan je gidsen waarin je het wilt zien. Wees realistisch en verwacht tegelijkertijd het onwaarschijnlijke 🙂 

4. Houd je ogen open

Thema’s die op ons pad komen, worden vaak in 3 keer gepresenteerd, waardoor wij tegenwoordig heel makkelijk denk ‘Hé hier moeten we iets mee’.
Een voorbeeld hoe het zou kunnen gaan met een boek:
Als ik een boek toevallig op de socials zie en ik dat onthoud en als vervolgens diezelfde week een vriendin vertelt dat ze datzelfde boek besteld heeft, zou het zomaar kunnen zijn dat ik langs een boekwinkel loop waar dit boek precies voor het raam staat.
Zo werkt dat bij ons, het zijn vaak 3 momenten die los van elkaar staan en toch verbonden zijn door hetzelfde onderwerp. Het geeft ons het gevoel alsof onze spirit guides met veel plezier ons iets kenbaar willen maken. Dit kan met producten gaan en met persoonlijke thema’s en andere onderwerpen.
Tegenwoordig is het zelfs zo dat we al nog eerder overstag gaan, dat komt omdat we steeds beter afgestemd zijn op de boodschappen die we ontvangen. En dan krijgen we de bevestiging van onze spirit guides in meervoud achteraf.

5. Synchroniciteit

Het ultieme gevoel van ‘Dit kan geen toeval zijn’. Wij hebben dit regelmatig, dat er iets gebeurt (lees bijvoorbeeld https://www.spirituelebetekenis.nl/vakantie-verrassing-of-afspraak/ en https://www.spirituelebetekenis.nl/unicorn-magic/) dat je echt denkt ‘hoe dan?!’ 

Wij zien nu dus direct onze gidsen voor me ons daar bewust op aansturen en daarbij ook heel veel plezier hebben. Dit laat dus zien dat jouw team je een boodschap stuurt of wil dat er iets gebeurt. Als je hiervan bewust wordt dan zul je alles steeds duidelijker zien.

Wij geloven dat onze spirit guides ons nog meer met elkaar verbinden. Dat je de juiste dingen op het juiste moment tegenkomt als je maar luistert naar de signalen.

6. Vraag om hulp

Natuurlijk kun je om advies vragen, maar soms is het nog directer om om hulp te vragen. Een steuntje in de rug als je er even doorheen zit, voel bijvoorbeeld een hand op je schouder, want ze zijn er voor jou! Het bewust voelen van hun aanwezigheid kan al meer rust brengen. Ook bij kleine dingen, kun je vragen om bijstand van je spirit guides, maar zelfs een opdracht geven. Dus ontdek voor jezelf wat fijn voelt en werkt.

7. Voel bewust

Het allerfijnst en best voelen wij onze spirit guides als we alleen zijn! Soms vragen we of ze bij ons willen komen. Er zijn zelfs momenten dat het voelt alsof we een hele dikke groepsknuffel krijgen. Wij geloven dat dat een cadeautje voor iedereen in deze groepsknuffel. Jij voelt hun aanwezigheid en zij voelen die diepere onvoorwaardelijke connectie ook!

8. Praat

Wij merken dat de behoeften per moment anders zijn. Soms zijn het signalen en symbolen, of is het een gevoel. Andere momenten wil je echt even praten. We laten dan varen dat we gek zijn, het is namelijk ook oké als het denkbeeldige gesprekken zijn (al voelen wij dat dit niet zo is). Het is voor ons al normaal geworden en het is ook prima dat iemand anders dit vreemd vindt. Soms is het juist fijn om uit die comfortzone te gaan voor jezelf. 

Voor ons werkt dit het beste in een moment van stilte met de ogen dicht. Dan vragen we in ons hoofd wat er op dat moment speelt en wat we willen weten en vaak voelen we het antwoord.
In het begin werkte het goed om gesloten vragen te stellen, dan kwam er een duidelijke ja of nee van onze spirit guides. Inmiddels maakt het niet veel meer uit, ook een open antwoord voelen we duidelijker. Het kan even duren voordat jij je weg gevonden hebt, ook bij ons gaat het niet vanzelf en de ene keer beter dan de andere keer.

9. Nodig je spirit guide uit

Als wij iets doen voor onszelf, nodigen wij ons team bewust uit. Wanneer we bezig zijn met onze gezondheid, vragen we of ze meegaan. Ook al weten we dat ze er altijd zijn, het geeft ons een extra stukje zekerheid dat ons een goed gevoel geeft. Het maakt de connectie nog beter voelbaar. Ook als we met vriendinnen zijn die ook bezig zijn met hun bewustwordingsproces vragen we onze gidsen om erbij te komen en deel uit te maken van de groep. Het maakt het moment vaak nog mooier!

10. Wees dankbaar en blij

Wees je spirit team dankbaar voor alles wat ze voor jou doen, voor hun aanwezigheid, hun steun en liefde. Zelfs als het je nu niet lukt om direct contact te maken, kan deze dankbaarheid je juist helpen bij het contact. Wij zien vaak voor ons dat onze spirit guides heel veel plezier hebben omdat ze een grapje met ons uithalen. Soms is het pas duidelijk als je er met je neus bovenop zit en moeten wij in onszelf lachen dat we dit nu pas zien. Onze spiritteams hebben nogal humor. Het kan zo zijn dat jouw team iets anders aanvoelt en dat is ook helemaal ok, ze passen precies bij jou en voelen wat jij nodig hebt!

 

Extra tip 1.

Foto reading

Je kunt ook een persoonlijke foto reading laten doen, waarmee we met jouw gidsen praten, dat kan je helpen om nog dichter bij je spirit guides te komen! Ook een mooi document van een gesprek met jouw gidsen in jouw inbox? Lees hoe  foto reading met jouw gidsen in zijn werk gaat!

 

Extra tip 2.

Lichtbrengers

We hebben een prachtige tool Lichtbrengers ontwikkeld waardoor jij meer kunt spelen met de materie en jij dichter bij je spirit guides, de natuur en de wereld staat.

We zijn heel benieuwd of deze tools werken voor jou! En of je nog een mooie aanvulling hebt voor dit lijstje. 

Laat je het ons weten?