Home >  Persoonlijke verhalen >  Magische vertelling voor jou

Vakantie verrassing of afspraak?

Afgelopen zomer, tijdens die hittegolf waren wij op vakantie, op een prachtig plekje aan het water hadden we een natuurvriendelijk tiny house. Normaal ga ik helemaal blanco een vakantie in, zonder plannen, gewoon onder het motto ‘ik zie wel’. Echter, tijdens onze vorige vakanties, kwam ik erachter dat mijn medereizigers wel allerlei plannen hadden voorbereid en ik aan halverwege de vakantie iets harder op mijn strepen moest staan om eens te doen wat ik leuk vind. En eerlijk gezegd vinden zij dat over het algemeen helemaal prima, maar ik merkte dat ikzelf geërgerd raakte voor ik aan mezelf dacht. Niet zo slim dus. Deze vakantie had ik ook geen wilde plannen, een boek uitlezen bijvoorbeeld én ik zette heel bewust de intentie ‘ik ontmoet fijne mensen tijdens onze vakantie’. 

En zo kwam een hele relaxte vakantie die door de hitte extra relaxt werd. Tijdens één van de eerste dagen zag ik een gezin druk kletsend heen een weer lopen, moeder en zoons waren druk in de weer met schepnetten, er was er namelijk één op mysterieuze manier verdwenen en de zoektocht zorgde voor nogal wat onrust… Druk gebarend liepen ze heen en weer. De vader voegde zich even later ook bij. Ik bedacht me alleen maar ‘Ik heb het veel te heet om me druk te maken’. Even later raakte mijn partner aan de praat met het stel, ik bleef nog even in de hangmat, maar al snel was ik te nieuwsgierig en ging toch naar ze toe, het gesprek kwam binnen de eerste zin al op de ‘law of attraction’. En vanaf die middag zaten we met een fles wijn aan het water. 

Ze kwamen heel ‘toevallig’ bij ons uit de buurt. En uiteraard volgden lange avonden met gezellige gesprekken en emmers vol gevangen krabben door de kinderen. 

We vielen tijdens de gesprekken van de ene in de andere verbazing, zo bleek mijn nieuwe vakantievriendin en ik bij elkaar in de straat te hebben gewoond, in onze lagere schooltijd. Zij zat in de klas bij mijn vroegere beste vriendin. Alsof dat nog niet genoeg was, bleken onze vaders ook nog eens collega’s te zijn geweest. En zo stuurden we een aantal weken later oude foto’s van vroeger over een weer naar onze vaders. Om te kijken of het wel echt die ene collega van toen was.


Een hechte vriendschap ontstond en precies op het moment dat ik dit verhaal tik krijg ik van mijn (meer dan vakantie alleen) vriendin dit bericht:
“Mensen uit onze zielgroep komen in ons leven op schijnbaar willekeurige momenten, maar in feite werden deze ontmoetingen door ons afgesproken in de geest, voordat we hier kwamen”
Toeval bestaat niet…

Verder spelen met deze materie?

Persoonlijke verhalen

Unicorn magic

Home >  Persoonlijke verhalen >  Magische vertelling voor jou Persoonlijk verhaal #6 Unicorn magic Ken je dat, dat je iets een aantal keer tegenkomt

Lees meer »
Persoonlijke verhalen

Gevonden

Home >  Persoonlijke verhalen >  Magische vertelling voor jou Persoonlijk verhaal #4 Gevonden! Het is eind 2020 we zijn begin dat jaar verhuisd. In

Lees meer »
Persoonlijke verhalen

Een huis manifesteren

Home >  Persoonlijke verhalen >  Magische vertelling voor jou Persoonlijk verhaal #3 ​ Een huis manifesteren Nog maar 2 maanden en ik moest mijn

Lees meer »