Home > Zelfontwikkeling > Contact met je ziel

Verbinden met natuur boom

Verder spelen:

Betekenis bergkristal
De spirituele betekenis van

Bergkristal betekenis

Bergkristal is een veelzijdige alleskunner. Dit kristal zorgt voor verlichting. Het zet negatieve energie om in positieve en is een reinigend en zuiverend kristal. Omdat bergkristal zo licht is, verhoogt het je weer naar je eigen frequentie.

Lees meer »

Hoe verbind je met jezelf?

Wanneer ik in contact met mijn ziel kom, voel ik me onoverwinnelijk, sterk, verlicht, opgewonden, euforisch en vooral open. De levensenergie voel ik door me heen stromen en ik kan er weer tegenaan. Dit sterk verbonden gevoel is een remedie voor eenzaamheid, negatieve gedachten en patronen. Wanneer je je vibraties zo kan verhogen zorgt het voor een genezend effect op je lichaam. Wanneer ik bijvoorbeeld verbonden ben met mijn ziel voel ik namelijk dat ik niet alleen ben. Ik voel de aanwezigheid van een hogere macht en mijn spirituele tribe. Krachtige energieën en wijsheden die ik in dit leven met me mee draag. Hoe maak ik verbinding met deze krachten?

Ik voel me onoverwinnelijk.

Er zijn verschillende manieren hoe je verbinding kunt maken met jezelf. Ik denk dat dat voor iedereen net iets anders is. De één maakt contact door te schilderen, de ander door middel van dans, weer iemand anders door het knuffelen van een boom, of juist allemaal! Ik kan in elk geval delen hoe ik contact maak met mijn ziel. Laat het je inspireren en ga op zoek naar jouw manier.

Kom in de flow

Ten eerste leg ik mijn telefoon weg, nadat ik een fijne rustgevende afspeellijst heb aangezet. Vervolgens zet ik een rustgevende kop thee. Ik steek wat kaarsen en wierook aan en creëer een veilige, cozy plek voor mezelf. Ik maak het mezelf zo comfortabel mogelijk met zachte dekentjes, kussens en kristallen. Ten slot begin ik met een korte meditatie en adem rustig in en uit voor ongeveer 5 tot 10 minuten. Een mantra zoals “ik maak contact met mijn innerlijke zelf, mijn ziel, mijn universum” kan helpen. Dit kan je zelf verzinnen.

Nadat ik tot rust ben gekomen en me geaard voel, laat ik mijn lichaam bewegen op de muziek. Zonder oordeel laat ik mijn lichaam gaan. Er kunnen gedachten opkomen zoals: “kijk mij nou hier raar dansen, ik kan niet dansen, de pasjes moeten perfect zijn.” Deze gedachten zijn oké, laat ze er maar zijn en laat ze dan weer van je afglijden. Ik zoek het ritme van mijn ziel, en maak verbinding met mezelf door middel van bewegingen. Probeer open te staan voor de energieën en engelen om je heen want zij dansen met je mee.

Het resultaat

Wanneer ik zo beweeg begin ik me euforisch te voelen. Soms word ik zo overweldigd met het gevoel dat er emoties omhoog komen. Dan voel ik tranen over mijn wangen rollen. Tranen van geluk en opluchting omdat ik me zo onoverwinnelijk en verbonden voel. Mijn frequentie is verhoogt en ik ben in contact gekomen met mijn ziel en alles daaromheen.

Hulpmiddelen

Tools om meer connectie met je ziel te maken:

  • Palo Santo/salie/Aqua de Florida (om de ruimte en jezelf te reinigen) 
  • Orakel/tarot kaarten (voor adviezen)
  • Een goede Spotify afspeellijst. (Pssst binnenkort komt er een speciale spirituelebetekenis afspeellijst op Spotify 😉
  • Notitieboekje (om notities in te schrijven over je ervaring)
  • Kristallen (om je te helpen mediteren)
  • Wierook 
  • Dekens en kussens 
  • Kaarsjes (voor de sfeer)


In de uren hierna probeer ik in deze sfeer te blijven. Het helpt me om niet gelijk in mijn telefoon te duiken. Vaak schrijf ik mijn ervaringen en lessen voor de komende tijd op. 

Uitdaging!

Ik daag jou uit om een dagdeel naar keuze voor jezelf in te plannen om contact te maken met de bron. Je kan het doen zoals hierboven omschreven of je kan ook een eigen oefening of ritueel verzinnen. Laat het ons weten wat je ervaring was!

Hoe maak jij verbinding met je ziel en alles daaromheen? Misschien heb je zelf wel de behoefte om dit te delen met ons of met anderen lezers van dit platform. Dat kan! Stuur ons dan even een berichtje en dan kijken we samen verder.