Home > Zelfontwikkeling > Tijd voor spiritualiteit

Verder spelen:

Betekenis bergkristal
De spirituele betekenis van

Bergkristal betekenis

Bergkristal is een veelzijdige alleskunner. Dit kristal zorgt voor verlichting. Het zet negatieve energie om in positieve en is een reinigend en zuiverend kristal. Omdat bergkristal zo licht is, verhoogt het je weer naar je eigen frequentie.

Lees meer »

Tijd voor spiritualiteit

Voor ons speelt spiritualiteit uiteraard een grote rol in ons leven. Daarnaast voelen we aan alles dat onze omgeving ook verandert, mensen zijn meer op zoek naar zingeving, naar hun eigen binnenwereld en persoonlijke groei. Waarom is het nu juist de tijd voor spiritualiteit? En wat is nu precies spiritualiteit? 

Crisis is een perfecte tijd voor spiritualiteit

Iedereen weet natuurlijk in welke situatie we op dit moment zitten. Op welke manier iemand er ook in staat, uiteindelijk merken we dat mensen wel een innerlijk vuur voelen. Daardoor heb je het verlangen om je eigen ‘ding’ te doen. Een bewustwording van ‘waar was (of ben) ik nu eigenlijk mee bezig?’
Het oude en nieuwe normaal en daarnaast wat is nu echt vrijheid? Hoe verhoud ik mij tot de rest van de wereld, en wat gebeurt er toch allemaal in deze gekke maatschappij? Uiteindelijk allemaal thema’s waar je bij jezelf het antwoord vindt. En dat is voor ons juist spiritualiteit.

Het vinden van een leefwijze en het vinden van inzichten die bij jou passen. Daarom willen we zoveel mogelijk mensen om ons heen verzamelen die allemaal hun eigen manier hebben om innerlijk te groeien, om zelf rijker te worden als mens. En ten slotte natuurlijk de aarde een beetje mooier maken.

Spiritualiteit is een breed begrip

Spiritus komt uit het Latijn en staat voor geest. Mensen gebruiken het in de context van Religie of als term uit de ‘New age’.  Voor ons heeft het te maken met bewustzijn, innerlijke groei en eenheidsbewustzijn. Wij zijn namelijk een beetje wars van labels en stempels. Het gaan bewandelen van je eigen pad en het vinden van je eigen persoonlijke zielsmissie. Het zelfde als een commitment met onszelf aan gaan en groeien als mens! De vorm wordt integendeel minder belangrijk, want de manier waarop wordt immers vanzelf gepresenteerd als we weten waar we naartoe willen. 

Naar binnen of naar buiten?

In het begin van ons proces, toen we nog in onze eerste nieuwsgierige fase waren, zochten we het vooral buiten onszelf in tegenstelling tot nu. Want we hadden honger aan meer informatie en lazen het een na het ander, luisterden allerlei podcasts etc. Om er daarna achter te komen dat we een beetje overweldigd waren. Inmiddels zit daar meer een flow in.

We keren meer naar binnen, en doordat we meer afgestemd zijn op onszelf, we volgen daarna de dingen die ons aangereikt worden. Onze nieuwsgierigheid is natuurlijk nog steeds even groot! Maar we hoeven nu niet meer te zoeken, want de informatie komt eigenlijk altijd precies wanneer we dat nodig hebben. Waardoor we direct voelen en kunnen verwerken wat dit met ons doet. Het is een flow die voor ons heel prettig voelt om te volgen. En dan kan het zijn dat er gewoonweg informatie onze kant op komt, maar ook tools zoals Reiki, een kaartendeck, een thema of iets heel anders.

Dagelijkse dosis spiritualiteit 

De meer golfbewegingen in het leven zoals hierboven staan beschreven zijn voor de wat grotere thema’s die in ons leven. Daarnaast heb je een soort onderhoud, zoals momentje op de dag tijd voor spiritualiteit inplannen, dat is natuurlijk sowieso heel goed. Wij maken er namelijk een momentje van om in bed even een kleine check met onszelf te doen, een reflectiemoment, iets schrijven, bewust in ons lijf landen. Uiteraard ook even in stilte met een meditatie. Check de Meditation Moments app die wij regelmatig gebruiken! Of even een kaart trekken. 

Tijd voor spiritualiteit

Naast onze dagelijkse routines, vinden we het fijn om een moment in de week nieuwe intenties te zetten. Tijd inplannen om bewust te zijn waarop we kunnen focussen. Onze eigen tool Lichtbrengers is een favoriet bij onszelf natuurlijk! Een relaxed momentje met onze lievelings thee en dan gooien en kijken wat wij, onze gidsen en het universum ons te vertellen hebben en wat we mogen doen die week.