Home > De betekenis van > Bergkristal

Bergkristal betekenis

In de wereld van kristallen en mineralen zijn de mogelijkheden oneindig. Er zijn allerlei soorten, maten en uitvoeringen. Maar de aller aller bekendste is toch wel bergkristal. Het is een soort publiekslieveling. Is dat terecht? Wat is toch de betekenis van die bekende bergkristal? En waarom is ze zo populair?

De magie van bergkristal

Wat is bergkristal?

Bergkristal is veel voorkomende helder transparant kwarts en mineraal. Kwarts, mineraal, kristal? Moeten we beginnen bij het begin? In het kort dan…

Een mineraal is een stof die in de natuur voorkomt. De meeste mineralen hebben een vaste vorm/structuur. Kwarts is dus een mineraal en kent vele vormen en soorten, wist jij bijvoorbeeld dat zandkorrels dus allemaal kleine kwartskorrels zijn? En dat kwarts een van de meest voorkomende stoffen van onze aarde is? Het is zelfs zo’n 12% van onze aardkorst!

Oh en als we dan toch aan het opscheppen zijn, weer even terug naar onze vriendin bergkristal… De grootste bergkristal staat in Namibië en weegt wel 14.000 kilo. Wij moesten dit even op ons in laten werken.

Bergkristal is een helder mineraal en heeft soms een klein wolkje (met soms een klein beetje kleur).

Bergkristal betekenis

Dat ze zoveel voorkomt betekent niet dat ze minder magisch is. Want bergkristal is een veelzijdige alleskunner. Dit kristal zorgt voor verlichting. Het zet negatieve energie om in positieve energie. Ze is een reinigend en zuiverend kristal. Omdat bergkristal zo licht is, verhoogt het je weer naar je eigen frequentie.

Ze helpt je met een verhoogd bewustzijn, om je weer dichter bij jezelf te komen. Ze helpt je zo dus een sterkere connectie met je innerlijk te maken. En die zuivere connectie helpt natuurlijk ook bij een betere gezondheid.

Dus zien wij geen reden om geen bergkristal te hebben eigenlijk! Volgens ons is ze inzetbaar op ieder chakra (je weet wel die energiepunten in je lijf) en ze is extra goed inzetbaar in je kruinchakra.

Hoe gebruik je bergkristal?

Bergkristal kun je natuurlijk altijd bij je dragen als knuffelsteen of een punt hanger aan je halsketting. Daarnaast is ze ook heel goed inzetbaar als punt bij een meditatie. Je kunt zelfs andere kristallen reinigen met een bergkristal! En uiteraard een mooie cluster in huis zorgt voor een fijne vibratie, en goede energie. Ook kun je haar gebruiken met meditatie. En als we dan toch bezig zijn, neem haar mee naar je werk om nog meer helder te kunnen denken.

Bergkristal koop je op gevoel

Het liefst zouden we je nu een lijst aan webshops geven en je zeggen ‘hier koop deze’. Maar wij denken dat je dat beter anders kunt doen. Want je kunt het best gewoon gaan voelen. Ga naar een winkel toe, en voel welk mineraal het best bij jou past. Pak er een aantal, kijk eerst welke je het meest aanspreekt en voel dan wat de energie met je doet.

N.B. we denken dat als je gevoelig genoeg bent, je ook op gevoel kunt kiezen op een website, maar dan moet je wel de garantie hebben dat je die steen van de foto krijgt. En daar zit ‘m nou juist de crux hoe weet je dat?

Leestips en bronnen: 

Naturalis.nl 

Stenen en kristallen 

De kracht van kristallen

Betekenis bergkristal

Verder spelen: