Home > Zelfontwikkeling > Upgrade je mindset én verbeter je seksleven

Seksuele energie

Verder spelen:

Upgrade je mindset én verbeter je seksleven

Ben ik te voorbarig als ik zeg “Iedereen wil een ultiem seksleven?”. Misschien ligt het aan mij én projecteer ik mijn eigen verlangen op de rest van de wereld omdat ik zelf jarenlang een schraal seksleven heb geleefd. Ik bleef in een patroon hangen van niet vervullende seks die meer gericht was op zijn eindsprint; dan op mijn eigen genot. Geregeld dacht ik “er moet toch meer zijn?” maar durfde geen actie te ondernemen. 

Weten en doen zijn twee verschillende werelden

Als ik toen toch had geweten wat ik nu weet, een andere mindset had gehad, had ik mezelf een hoop leed kunnen besparen én meer ontspanning en plezier kunnen voelen. In dit artikel wil ik met jou delen wat ik nu weet door mijn ervaringen in Tantra, De-armouring én mijn persoonlijke seksleven zodat jij dat in jouw voordeel kunt gebruiken.

Mag ik daar een ‘disclaimer’ plaatsen? Weten en doen zijn twee verschillende werelden. Met nieuwe kennis, kan er een nieuwe deur opengaan. Maar weten dat er een nieuwe deur is, is niet hetzelfde als er doorheen stappen en ervaren wat het met je doet. De upgrade naar een ultiem seksleven is geen quick-fix, maar een reis die je uitnodigt in expansie naar de beste versie van jezelf door steeds nieuwe ervaringen op te doen. 

Mindset geheimen voor een beter seksleven

 • Focus je op orgastisch zijn
  Er is een verschil tussen een orgasme hebben én orgastisch zijn. Het eerste is een doel op zich en de mannelijke route. Het tweede is meer een levensstijl, je kiest er steeds om de dingen te doen (of laten) die je diep plezier, vervulling en extase geven. 
 • Vrouwelijke opwinding is uniek en multidimensionaal
  Als jij denkt dat als je ‘nat’ bent, je ook klaar bent voor penetratie, dan ben je niet de enige. Dat dacht ik zelf ook! Maar de vrouwelijke opwinding werkt vaak net even anders dan de mannelijk. Uitzondering daargelaten De meeste vrouwen, zo’n 85%, hebben een responsief verlangen. Dat betekent dat de zin in seks niet spontaan is, het initiëren niet natuurlijk voelt omdat de opwinding er nog niet is. En zelfs dat de zin om te vrijen ontstaat als je bezig bent met het voorspel. Verwar dit niet met een lager libido, zoals ik dat deed. Als je een vrouw bent, is de kans groter dat je een langere aanvliegroute nodig hebt. 
 • Seksuele energie is levensenergie én het meest kostbaar bezit
  Seksuele energie is levensenergie én die energie kan heel goed stromen zonder dat je je geil voelt! De meesten denken bij seksuele energie maar aan één manifestatie van de energie; lust! En dat dat de voorwaarde is om seks te hebben. Zal ik je zeggen dat er oneindig veel meer ‘smaken seks’ te ervaren zijn?! Van dierlijk én aards tot aan licht en hemels en alles daar tussen in. 

 

Getting things done!

Nu weet je de mindset geheimen die mij hebben geholpen mijn seksleven te upgraden. Hoe cool zou het zijn als jij die kennis kunt kristalliseren in een ervaring? Daarom heb ik vier vragen die je helpen een eerste stap te zetten.  

 • Wat is/zijn je inzicht(en) na het lezen van dit artikel?
 • Wat zou je allemaal willen voelen/ervaren voor én na seks? Schrijf zoveel mogelijk gevoelens en gemoedstoestanden op. 
 • Kom tot the magic 20. Wat zijn de 20 dingen die jij (of de ander) kunnen doen om daaraan bij te dragen? 
 • Kies één actie uit die je deze week nog kunt nemen en doet het!

Veel succes met het zetten van een eerste stap(je) én thank me later!