Home > Zelfontwikkeling > Een spel met het universum

Verder spelen:

Betekenis bergkristal
De spirituele betekenis van

Bergkristal betekenis

Bergkristal is een veelzijdige alleskunner. Dit kristal zorgt voor verlichting. Het zet negatieve energie om in positieve en is een reinigend en zuiverend kristal. Omdat bergkristal zo licht is, verhoogt het je weer naar je eigen frequentie.

Lees meer »

Reiki

Het woord Reiki geeft mij al een gevoel van joy, dat heb ik met sommige woorden. Alsof de kracht vast zit in het woord zelf. Daarnaast vind ik het persoonlijk al aangenaam om via aanraking contact te maken. Wanneer een ander een plek, die zorg nodig heeft, al aanraakt kan ik met mijn bewustzijn makkelijker naar die plek en zelf ook liefde en aandacht geven.

Kennismaken met universele levensenergie

Ik raakte nieuwsgierig naar wat Reiki precies is en besloot een cursus Reiki I en II  te volgen bij The Trail. Even een kort intro: Reiki betekent letterlijk Universele Levensenergie en is ontwikkeld door Mikao Usui, na een openbaring die hij had op de berg Kurama. Degene die Reiki geeft, tapt in op deze energie en geeft met de handen deze energie door aan de ander of jezelf. Je kunt iedere plek op je lijf Reiki geven die je maar aandacht wilt geven. Wanneer je geen vooraf gedefinieerde plek wilt kiezen, kun je de chakra’s volgen.

Het mooie aan Reiki vind ik dat je niet je eigen energie weggeeft, maar vanuit een andere energiebron tapt. Op het moment dat ik vraag of ik deze energie mag geven voel ik mijn handpalmen aanschieten, en de energie door mijn handen stromen. Het mooie is dat tijdens het geven van Reiki je dus ook zelf de Reiki energie voelt.

Ik deed deze cursus om dichter bij mezelf te komen, meer inzicht te krijgen in mij en meer te weten te komen over de wereld buiten die ik ken. Het mooist van de cursus vond ik de inwijding. Ik zat met mijn ogen dicht en ik voelde de energie bewegen om mij heen, en dat mijn kruinchakra open gezet werd. Ik zag kleuren met mijn ogen gesloten en zelfs afbeeldingen, zoals een Buddha figuur en een lotusbloem. 

En dat ik de energie bij anderen kon zien, vind ik ook heel bijzonder. Ken je de waterige spiegeling boven een wegdek in de verhittende zon? Exact die rokerige spiegelachtige beweging zag ik boven de handen van mijn mede cursisten. En om daarover te praten met gelijkgestemden zonder enige terughoudendheid was een bijzondere ervaring. Het was zo’n veilige omgeving.
Op dit moment ben ik niet actief met Reiki bezig om dit aan anderen te geven, maar wanneer iemand er om vraagt doe ik het zeker, ik heb het ook op afstand al een aantal keer gedaan. Maar verder volgde ik de cursus vooral voor mijzelf. 

 

Wanneer ik nu het gebruik? In bed met mijn handen op mijn buik, of ik geef Reiki aan mijn computer als die niet meewerkt of soms aan een situatie. Dat heb ik dan op verzoek wel eens voor vriendinnen gedaan ook. 

Zowel Reiki ontvangen als geven is voor mij een hele fijne methode om dichter bij mijzelf te komen en in verbinding te staan met mijn lijf. 

 

Nieuwsgierig geworden? Check eens thetrail.nl