Home >  Persoonlijke verhalen >  Magische vertelling voor jou

Van mijn grootste criticus naar mijn beste vriendin

Waarom ben ik eigenlijk dankbaar voor alles wat mij gegeven is, behalve voor hetgeen ik mezelf geef? Onbewust geef ik mezelf het gevoel dat het net niet genoeg is, dat ik altijd meer kan doen en eigenlijk toch wel veel fouten maak. Ik kwam onlangs tot het besef dat ik best wel eens wat liever voor mijzelf mag zijn. En de shift mag maken van mijn grootste criticus naar mijn beste vriendin. Dat ik dankbaar mag zijn voor wat ik allemaal voor mezelf doe.

 

Het moment van besef

Het is zondagmorgen, nog voor mijn ontbijt liep ik langs het water en kwam ik ineens tot het besef. Ik ging een rondje joggen en ik ben nog niet zo lang bezig dus ik doe interval (een mooi woord voor wandelen afgewisseld met joggen omdat ik het nog niet zo lang volhoud). Ik stond eerst nog in de keuken toen ik de regendruppels hoorde vallen op het raam. Reden om binnen te blijven… Ik ging toch naar buiten. En het liep niet zo lekker als de vorige keren, maar ik voelde me krachtig en trots dat ik toch was gegaan en dat ik daar liep. Ik was dankbaar en voelde mijn acceptatie.

De laatste keren dat ik ook ging, voelde ik dezelfde trots en dankbaarheid. Ik kwam tot een besef dat ik deze gevoelens te laatste tijd steeds vaker heb en daar tegenover lijnrecht regelmatig andere gedachten. Dat ik eigenlijk niet gezond genoeg leef, dat ik niet bewust genoeg ben en vooral wat ik allemaal niet nog wel meer zou kunnen doen dan ik nu doe. Toen ik in mijn hoofd na ging wat ik al doe qua gezondheid, besefte ik me dat als een vriendin deze gevoelens aan mij zou vertellen, ik haar heel duidelijk zou maken dat ze al zo ver is en zeggen dat ze juist zo goed bezig is. Dat ze mag focussen op wat ze wel allemaal doet en daardoor in de juiste frequentie blijft. Dus ik besluit op dat moment om mijn eigen beste vriendin te zijn.

Een inkijkje in mijn gezondheidsstrijd

Hier mijn verhaal in een notendop. Ik was nog piepjong toen ik met mijn ouders artsen af liep voor mijn longen en huid. Als kind menig allergietest gehad. Ook gingen mijn ouders met mij naar de homeopaat en magnetiseur, en ik kreeg van medicatie tot immuunkuren vanuit de reguliere gezondheidszorg.
Later besefte ik me dat dit ook een onderdeel is van mijn HSP (High Sensitive Person) zijn, mijn gevoeligheid is niet alleen met mensen, maar mijn lichaam geeft blijkbaar ook heel goed aan wat ik wel en niet kan verdragen.

Een sprong voorwaarts

Ik merkte dat mijn cyclus alles behalve regelmatig was nadat onze dochter geboren is, vanaf dat moment (10 jaar geleden) ben ik allerlei stappen gaan ondernemen, van een gynaecoloog en acupunctuur tot aan osteopathie en ga zo maar door. 

Ik gaf al mijn onnatuurlijke huidproducten en make up weg en verving ze voor een meer natuurlijke variant. Ik heb als ik slaap altijd een ionisator/luchtreiniger aan staan. Ik focus me op ontspanning en meditatie. Ik had een traject met een voedingscoach en ga naar de bioresonantie. Na wat testen bleek ik beter af te zijn zonder gluten en lactose in mijn dieet. Dus stopte ermee, ik ben iemand geworden die golden milk oat ontbijtjes maakt of avocado en ei en allerlei zaden toevoegt. Ook start ik mijn dag met vitamines en andere mineralen aanvullingen. En om mijn bloedsomloop goed op gang te houden doe ik vaak aan droog borstelen en douche mezelf koud af in de morgen, en lig ook nog wel eens op een spijkermat of kussen. Ik wandelde altijd al vrij veel, wat ik nu dus combineer met joggen. 

Onze biologisch groente en fruit wordt iedere week aangevuld door een lokale ondernemer. Tussen de middag lopen we vaak een rondje door de stad tijdens ons werk. Ik probeer het door de week te houden bij 3 maaltijden per dag en geen tussendoortjes om mijn bloedsuikerspiegel in balans te houden. Ik drink geen koffie meer, maar cichorei en kruidenthee. Ik heb zelfs sinds kort een waterkan met filter en een TDS meter om de kwaliteit van het water te meten en filteren. Kortom ik ben de laatste tijd nogal een gezondheidsfreak/geitenwollen sok geworden. Oh en ik vergeet nog het belangrijkste, humor en lachen, dat zijn mijn beste en favoriete tools om gezond te blijven.

De criticus in mij

En toch voelde het altijd alsof ik niet genoeg deed, ik kon nog meer. Ik zou mijn eigen groente kunnen verbouwen, zelf kunnen gaan fermenteren, ik kan nog meer sporten, ieder ongezond ding kunnen laten staan etc. Het klinkt belachelijk, en als ik er zo over nadenk voel ik dat ik echt al veel doe en dat Rome niet gebouwd is in één dag. 

Natuurlijk denk ik niet de hele dag dat ik niet genoeg doe, het is ineens een knagend stemmetje, een stukje onrust, een onbewust aanwezig gevoel. Vooral dat laatste, iets dat er ingeslopen is en ik soms me mee draag. Waarvan mijn bewustwording al een grote stap is. 

Vanaf nu mag het anders

Ik mag zeggen dat mijn gezondheid heel belangrijk voor me is en ik al veel ondernomen heb. Mijn lijf, het huis wat ik meegekregen heb in dit leven is op dit moment bezig met een grote schoonmaak en upgrade en tegelijkertijd duurzaam onderhoud. Het is ‘work in progress’, en een bijzondere reis. Ik mag mijn oude gewoontes en patronen loslaten, en ik ben precies goed zoals ik ben. 

Ik weet dat ik de reis die ik nu afleg niet alleen voor mijzelf doe, het is een stukje verantwoordelijkheid nemen voor het grote goed. Ik voel dat dit mijn frequentie verhoogt en dat is wat ik kan doen.

En mag ik jou eraan herinneren dat jij ook goed bezig bent? Je bent precies waar je moet zijn. Samen maken we de wereld mooier.

Verder spelen met deze materie?

Persoonlijke verhalen

Unicorn magic

Home >  Persoonlijke verhalen >  Magische vertelling voor jou Persoonlijk verhaal #6 Unicorn magic Ken je dat, dat je iets een aantal keer tegenkomt

Lees meer »
Persoonlijke verhalen

Gevonden

Home >  Persoonlijke verhalen >  Magische vertelling voor jou Persoonlijk verhaal #4 Gevonden! Het is eind 2020 we zijn begin dat jaar verhuisd. In

Lees meer »
Persoonlijke verhalen

Een huis manifesteren

Home >  Persoonlijke verhalen >  Magische vertelling voor jou Persoonlijk verhaal #3 ​ Een huis manifesteren Nog maar 2 maanden en ik moest mijn

Lees meer »